Yazılım Mühendisliği Bölümü (İng)

OSTİM Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, sadece Türkiye’de değil  dünyanın her yerinde geçerli bir mesleğe sahip olmak üzere tercih ettiğiniz Yazılım Mühendisliği bölümüne hoş geldiniz.

Sizler, Yazılım Mühendisliği bölümümüzün ilk öğrencileri olarak bizim için çok değerlisiniz. İlk eğitim dönemine pandemi ortamında uzaktan eğitim vererek başlamak zorunda olmakla birlikte, size dünya standartlarında bir eğitim verme konusunda kararlıyız. Bu kapsamda ülkemizdeki ve dünyadaki modern eğitim ve öğretim  tekniklerini, yeni teknolojiler eşliğinde yenilikçi yöntemlerle zenginleştirerek sizlere sunacağız.

Yazılım Mühendisliği,  son yıllarda hızla sayısallaşan dünyamızda,  başta günlük yaşantımızı kolaylaştıran cihaz ve sistemler olmak üzere,  haberleşme teknolojilerinden  üretim sanayimizin otomasyonuna, siber güvenlik ve yapay zekâdan  bulut bilişime kadar her alanda ihtiyaç duyulan bir sektör haline gelmiştir. Yazılım mühendislerine duyulan ihtiyaç,  her yıl katlanarak büyümektedir. OSTİM Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü,  bu ihtiyacı karşılayacak bilgi ve tecrübeye sahip, deneyimli yazılım mühendislerini  mezun olduğu gün bu alanlarda çalışacak şekilde yetiştirmek amacıyla yola çıkmıştır.

Başta algoritmik düşünme yeteneğinin kazandırılması olmak üzere  Python, Java, C, C++ ve R gibi güncel programlama dilleri, makina öğrenmesi ile yapay zekâ programlarının hazırlanması,  büyük hacimli yazılım sistemlerinin hazırlanabilmesi için modelleme ve nesne tabanlı analiz ve tasarım becerilerinin kazandırılması,  yazılım geliştirme metodolojilerinin eğitimi alanlarında dersler verilecektir.

Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz olarak sadece teorik derslerle değil,   öğrendiğiniz  bilgileri okul laboratuvarlarında tatbik ederek bilgilerinizi pekiştireceksiniz ve 4 yıl sonra mezun olduğunuz gün, profesyonel hayata hazırlıklı birer mühendis olarak üniversitemizin kapısından çıkacaksınız.

Yazılım Mühendisliği mezunları olarak, Savunma Sanayii firmaları başta olmak üzere, Finans, Bilgi Güvenliği, Yapay Zekâ, Oyun ve Animasyon sektörü, Sanal Gerçeklik Artırılmış Gerçeklik (VR/AR) firmalarında; Yazılım Geliştirme Mühendisi, Yazılım Test Mühendisi, Yazılım Sistemi Tasarım Mühendisi, Veri Analisti gibi mesleklerde görev yapabilecek nitelikte olacaksınız.

Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 5 Ekim 2020 tarihi itibariyle başlayacaktır. Bölüm müfredatlarımız online eğitim ile desteklenecek olup bölüm ders programları çok yakında bölüm web sayfalarında sizlerle paylaşılacaktır. Akademik takvim ile ilgili detaylara ve aradığınız bütün bilgilere web sayfamızdan erişebilirsiniz.

Tüm Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerimize sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.

Prof. Dr. Serdar MÜLDÜR

Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı