Yabancı Diller Bölümü

İngilizce Hazırlık Programı

Lisans programlarında eğitim dili %100 İngilizce’dir. Ön lisans programlarında eğitim dili Türkçe’dir ve İngilizce hazırlık isteğe bağlıdır.

İngilizce Hazırlık Programımız kapsamında, ilk olarak OSTİM Teknik Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin Düzey Belirleme Sınavı yoluyla İngilizce düzeyleri belirlenmektedir.

Düzey Belirleme sınavından 60 ve üzeri alan öğrenciler İngilizce Yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu sınavdan da 60 ve üzeri alan İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf tutulur. İngilizce düzeyi doğrudan bölümlerine başlamak için yeterli bulunmayan öğrencilerse belirlenen düzeyden başlayacak biçimde İngilizce Hazırlık Programı’na alınır.

Ayrıca aşağıda kabul notları belirtilen dış sınavlara katılıp gerekli not koşulu sağlayanlar Hazırlık Programından muaf tutulurlar.

Dış Sınav Hazırlık Muaf Kabul Koşulları

IELTS – Genel ortalama 6,5

TOEFL IBT – 70

YDS/e-YDS – 75

YÖK DİL – 75

Cambridge English Language Assessment

Certificate in Advanced English (CAE): C

Certificate of Proficiency in English (CPE): C

PTE (Pearson Test of English - Academic) – 70

KPDS – 75

ÜDYS – 75

İngilizce Hazırlık Programı başlangıç, başlangıç sonrası, orta ve ileri olmak üzere 4 seviyeden oluşmaktadır.

Hazırlık sınıfında normal eğitim öğretim süresi bir akademik yıl, azami eğitim-öğretim süresi ise iki akademik yıldır.

Öğrencilerin hangi kurda/seviyede eğitim görecekleri akademik yılın en başında yapılan düzey belirleme sınavı sonuçlarına göre belirlenir.

Sonuçlar; OSTİM Teknik Üniversitesi web sayfasında Yabancı Diller Bölümü duyurular kısmında ilan edilir.

OSTİM Teknik Üniversitesi Hazırlık Sınavı Hakkında Merak Ettikleriniz ve Örnek Sınav Soruları;

OSTİM Teknik Üniversitesi Lisans programlarına kayıt yaptıran tüm öğrenciler ve ön lisans programına kayıt yaptırıp isteğe bağlı bölüm öncesi programda (Hazırlık) eğitim almak isteyen öğrencilerimizin dikkatine,

Öğrencilerimiz 09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 10.30 da Üniversite binasında yapılacak İngilizce düzey belirleme sınavına TC kimlik, OSTİM Teknik Üniversitesi kayıt belgesi (öğrenci belgesi), kurşun kalem ve silgi ile gelip katılmak durumundadırlar. Bu sınava katılmayan öğrenciler direkt başlangıç seviyesinden bölüm öncesi programımıza başlayacaklardır.

Düzey Belirleme sınavı çoktan seçmeli bir sınav olup kolaydan zora doğru 100 sorunun olduğu bir sınav olup, çoğunlukta dil yapı bilgisini ölçen bir sınavdır. Sınav süresi 90 dakikadır. Sınav sonuçları 11 Eylül 2019 tarihinde ilan edilecektir. Bu sınavdan 60/100 puanın altında kalan öğrencilerimiz aldıkları puana göre uygun seviyedeki sınıflara yerleştirilerek 23 Eylül 2019 tarihinde derslere başlayacaklardır. Bu sınavdan 60 ve üstü alan öğrencilerimiz Yeterlik sınavına girmeye hak kazanacaklardır.

Yeterlik
sınavı
 12 Eylül saat 10.00 da Üniversite binasında yapılacaktır. Bu sınava da TC kimlik, OSTİM Teknik Üniversitesi kayıt belgesi, kurşun kalem, silgi getirilmesi gerekir. Yeterlik sınavı okuma, dinleme, yapı, sözcük bilgisi, yazma ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır.

Sınav
süresi :

1. oturum : 10.00 – 11.15

Ara : 11.15 – 11.25

1. oturum : 11.30 – 12.30

Konuşma sınavı : 14.00 – 17.30

Yeterlik sınavından 60 ve üstü alan öğrencilerimiz bölüm öncesi programdan muaf tutularak bölüm derslerine başlayabilirler.

Ayrıca

Dış sınavlara katılıp gerekli not koşulu sağlayanlar bölüm öncesi Hazırlık Programından muaf tutulurlar. Dış sınav belgelerinin geçerlilikleri TOEFL ve PTE için 2 yıl, KPDS/ÜDYS/YDS ve YÖKDİL için 5 yıl diğerleri için 3 yıl olarak belirlenmiştir.

TOEFL
IBT

(her bölümden en az 20)

Cambridge
English Language Assessment

Certificate in Advanced English (CAE)

Certificate of Proficiency in English
(CPE)

PTE
(Pearson Test of English – Academic)

62

KPDS

ÜDYS

YDS/e-YDS

YÖK
DİL

80

Önemli not: Öğrencilerimiz web sitemizdeki duyurular bölümünü takip ederek sınav gününden önce hangi bina/sınıfta sınava gireceklerini öğrenmelidirler. Sınavlara yarım saat öncesinden gelinmesi gerekir.

Hazırlık sınavı örnek soruları için tıklayınız.

Bize
Sorun