Silah sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli gelişim içerisindedir. Son zamanlarda Savunma Sanayi Bakanlığı tarafından artırılan devlet destek politikaları ile Türk savunma sanayinde ihtiyaç duyulan kritik teknolojilerin, tasarım kabiliyetlerinin en yüksek oranda yurt içinden karşılanması ilke edinilmiş, yurt içindeki yerli ana yüklenicilerin sorumluluğunda yürütülecek olan özgün tasarım programlarına ağırlık verilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda ortaya çıkan MİLGEM Korveti, Atak Taarruz Helikopteri, Altay Tankı, Anka ve Bayraktar İnsansız Hava Araçları, Hürkuş Eğitim Uçağı, Göktürk-1 Gözetleme uydusu, Süratli Müdahale Botları, Yeni Tip Karakol Botları, Milli Piyade Tüfeği, Mayına Karşı Korumalı Araçlar, Hava Savunma ve Füze Sistemleri projeler arasında yer almıştır. Bu hızlı yükselişin sürdürülebilirliği için bundan sonra bu alanda çalışabilecek nitelikli teknik elemanlara ihtiyaç duyulacağı bir gerçektir. Ayrıca silah sanayi teknolojileri, özel ve sürekli eğitime sahip olabilecek kişilerin çalışması gerekli kıldığı için bu alanda çalışacak yetişmiş insan kaynağı oldukça önemlidir.
OSTİM Teknik Üniversitesinin yer aldığı OSTİM Sanayisi, savunma sanayisine hizmet veren birçok küçük, orta ve büyük ölçekli firmanın yer aldığı bir havzadır. Ayrıca üniversitenin Ankara’da konumlanması itibari ile savunma endüstrisinde kullanılan silah, top, mühimmat, füze, askerî uçak, askeri araçlar, gemi, elektronik sistemler, gece görüş cihazları, holografik silah nişangâhları, lazer mesafe ölçerler, lazer nişangahlar, el bombaları, kara mayınları, ağır makinalı silahlar gibi ürünlerin üretim ve ticaretini yapan firmalara ve organize sanayi bölgelerine yakın konumdadır. Dolayısıyla bu bölgede savunma endüstrisindeki ürünlerin seçimi, analizi, tasarımı, bakım ve onarımını yapabilecek kişilere ihtiyaç oldukça fazladır.
OSTİM Teknik Üniversitesi Silah Sanayi Teknikerliği Programı bilim ve teknolojiyi takip edebilecek donanıma sahip, analitik düşünme yeteneği bulunan, öğrendiği bilgiyi etkin kullanabilen, yorumlayabilen ve bu bilgiyi analiz edebilen, iş dünyası ve sanayinin beklentilerine cevap veren, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yeteneğine sahip SİLAH SANAYİ TEKNİKER’i bireyleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Programın öğretim dili Türkçedir. Öğrencilerin isteklerine bağlı olarak İngilizce hazırlık imkânı da sunulmaktadır.
Silah Sanayi Teknikerliği Programından Mezun Olacak Öğrencilerin İstihdam, İş ve Kariyer Alanları
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|