Nanoteknoloji Mühendisliği (İngilizce)

Öğrenci Görüşleri

   

Turgut Şahin / Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Lisans Öğrencisi

Merhaba ben Turgut. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, yeni şeyler geliştirmede temel bir mühendislik dalıdır. Şu ana kadarki eğitimim boyunca bazı projelerde mühendislikte malzemelerin tasarımdan çok daha önemli farklar yarattığını fark ettim. OSTİM Teknik Üniversitesi'nin bu alanda çok büyük bir avantajı var çünkü büyük bir sanayi bölgesinin içinde yer alıyoruz ve bu da bize yüksek teknolojiye sahip cihazlara ve üretimlere ulaşmamızı sağlıyor.

   

 

Melda Balcı / Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Lisans Öğrencisi

Malzeme teknolojisinin gelişimi sayesinde yeniliklerin ve buluşların yapılması mümkün olmaktadır. Malzeme bilimi ve mühendisliği öğrencisi olarak mezun olduğumda bu gelişime ben de katkıda bulunup ilerlemeyi devam ettirmek isterim.

     

  

 

 

Hüseyin Yiğit Durmuş / Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Lisans Öğrencisi

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği; nanoteknoloji, biyoteknoloji, yenilenebilir enerji, üretim, bilgi teknolojisi ve diğer önemli mühendislik disiplinleriyle ilgili gerçek dünya sorunlarını çözmek için mühendislik, fizik ve kimya ilkelerini birleştiren önemli bilim ve mühendislik alanlarından biridir. Bu mühendislik alanında mühendisler otomotiv, havacılık, elektronik, imalat ve savunma sanayi gibi çeşitli sektörlerde istihdam olanaklarına sahiptir.

     

 

 

 

Mustafa Enes Yalçın / Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Lisans Öğrencisi

Malzeme bilimi ve Mühendisligi ile gerek günlük hayatta gerek laboratuvar ve endüstride kullanılan, üretilen ürünlerin üretimini ve geliştirmesini yapmak çok heyecan verici. İnsanlığın gelişimine bir katkıda bulunabilme imkanı beni çok mutlu etmektedir.