Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı

Akademik Kadro

 

Dr. Öğr. Üyesi Nida Birgül (Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı)

E-Mail: [email protected]

Dr. Öğretim Üyesi Nida BİRGÜL, lisans eğitimini 1991 yılında Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine/Otomotiv alanında tamamladı. Yüksek lisans eğitimini 2000 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Bölümünde “Motorlu taşıtlarda frenleme metodu ile patinajı önleyen bir sistemin (ASR) tasarımı ve modellemesi” üzerine yaptı. Doktora çalışmasını 2014 yılında “İçten yanmalı motorlarda kullanılabilecek bir elektromekanik supap sisteminin tasarımı ve geliştirilmesi” konulu çalışma ile Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine dalında tamamladı. 1991-2016 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde akademisyen ve üst düzey yönetici olarak görev yaptı. MSÜ K.K. Asb. MYO kuruluşunda bulundu, hazırladığı Otomotiv Elektriği ve Elektroniği kitabı uzun yıllar ders kitabı olarak okutuldu. 2016 Yılında Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliğinde yarı zamanlı dersler verdi. 2016-2022 yılları arasında, Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programında tam zamanlı olarak öğretim üyeliği, akademik ve idari kurul üyelikleri yaptı, Otomotiv Laboratuvarını kurdu. Başkent Üniversitesi Anadolu OSB Meslek Yüksekokulu kuruluş çalışmalarında bulundu, programlara öğrenci alımını gerçekleştirdi. 2018-2021 yılları arasında Md. Yrd.lığı, Makine Metal Teknolojileri Bölüm Başkanlığı ve Elektronik Haberleşme Teknolojisi Program Sorumluluğu, akademik ve idari kurul üyelikleri görevlerini yürüttü. Aynı zamanda 2016-2020 yılları arasında MSÜ Kara Harp Okulunda misafir öğretim üyesi olarak Makine Mühendisliği dersleri verdi. İçten yanmalı motorlar için elektromekanik supap sistemlerinin sistem tasarımı, modellenmesi, imalatı, motor üzerine uygulaması, elektronik devre kartı, yazılım ile kontrolü konularında çalışmalar yaptı, OSB’lerde teknopark proje değerlendirme hakemliklerinde bulundu. Haziran 2022 tarihinden itibaren Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Programında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır.

 

Öğr. Gör. Mehmet İrfan Gedik (Program Sorumlusu)

E-Mail: [email protected]

Web: www.irfangedik.com

Mehmet İrfan Gedik, Lisans eğitimini Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Optik Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı’nı “FPGA Tabanlı 3D Lazer Tarayıcı Tasarımı ve Gerçekleştirimi” adlı yüksek lisans tezi ile tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalında Doktora eğitimine devam etmektedir. Temel ilgi alanları, optik tasarım, FPGA tabanlı sistemler, mikrodenetleyiciler, 3D tarama sistemleri, araç elektrik ve elektroniği. 2020 yılından itibaren Ostim Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda, Proje Geliştirme ve Yönetim Ofisi (PGYO) - Proje Yönetim biriminde görev almaktadır.

 

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Özdemir Keleş

E-Mail: [email protected]

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Özdemir Keleş 1992 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünden Lisans derecesini aldı, Yüksek Lisansını aynı bölümde 1995 yılında tamamladı. Doktora derecesini 2010-2018 yıllarında Ankara Üniversitesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği bölümünde kendi tasarladığı makina ve kurutma metodunu kullanarak “Basınçlı Hava Kullanılan İnfrared Isıtıcılı Kurutucuda Kabuklu Fındık Kurutulması” konusuyla aldı. İş hayatına Türk Standardları Enstitüsü’nde (TSE) laboratuvar mühendisi, kalibrasyon ve kalite güvence uzmanı olarak başlamış, yüzlerce firma ve üretim tesisinin kalite sistemlerini incelemiş, belgelendirmiş ve eğitimler vermiştir. İş hayatına kendi kurduğu üretim şirketleriyle devam etmiş, TÜBİTAK ve Tarım Bakanlığı destekli Ar-Ge projeleri yürütmüştür. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2022 yılında mezun oldu, halen Hacettepe Üniversitesinde Enerji Ekonomisi ve Hukuku konusunda Tezsiz Yüksek Lisansına devam etmektedir. İlgi alanları enerji hukuku, yeşil dönüşüm ve kurutma teknolojileridir.

 

Öğr. Gör. Cemil Baki Kıyak

E-Mail: cemilbaki.kiyak@ostimteknik.edu.tr

Cemil Baki Kıyak, Lisans (2011) (Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği - Embedded Systems for Flying Robots), Yüksek Lisans (2018) (THK Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği - An Enhanced RTK Protocol for L1 GPS Receivers) çalışmalarını tamamlamıştır ve Doktora (Gazi Üniversitesi İleri Teknolojiler Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü - FPGA Üzerinde İleri Şifreleme Yöntemi Tasarlanması) çalışmalarına devam etmektedir. 2013 yılında Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermaye Desteği'nden faydalanarak Bilkent Cyberpark ve Gazi Teknopark'ta Devr-i Robotik Arge Ltd. Şti. firmasını kurmuş ve 'Topokopter - Hassas Topoğrafik Ölçüm Yapan Uçan Robot' projesini tamamlayarak Teknogirişim Programı'nı başarıyla bitirmiştir. (2014). Firmasında medikal, haritacılık, veri bilimi konularında elektronik cihaz ve özgün yazılım algoritmaları geliştirmiştir. Filtreleme, görüntü işleme, PID algoritmaları, şifreleme algoritmaları ve yapay zeka-makine öğrenmesi gibi konularda çalışmalar gerçekleştirmiş ve şimdiye kadar sektörde dört firmada görev yapmıştır. Tübitak Ortaöğretim Kurumları Arası Proje Yarışması'nda 2005 yılında Yer Bİlimleri Dalı'nda Türkiye Birinciliği elde etmiş ve Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Ülkeleri Arası Bölgesel Genç Yetenekler Yarışması'nda üçüncülük derecesi elde etmiştir. 11. Otomotiv Sempozyumu (2009) ve 2. Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi (2011) gibi sempozyumlarda yayınları olmuştur. Ankara Kalkınma Ajansı 2017 Proje Pazarı yarışmasında seçilen 100 projeden ilk 9 proje başarısı elde ederek firması ile İrlanda iş gezisi ödülünden faydalanıp International Development Ireland, Guiness Enterprise Center ve Enterprise Ireland kurumları yönlendirmesiyle Avrupa'nın büyük elektrik üretim dağıtım firmalarıyla ve bazı savunma firmalarıyla İrlanda'da şirketleşmek ve ortak çalışmalar yürütmek üzere iş görüşmelerinde bulunmuştur.