GİRİŞİMCİLİK DÜNYASININ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINI GELECEĞE UĞURLADI

Sanayi, Teknoloji ve Girişimcilik dünyasının üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesi deneyimli mezunlarını iş dünyasına uğurladı.

 

OSTİM Teknik Üniversitesi deneyimli mezunlarını iş dünyasına uğurladı. Enstitülerden, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım  Fakültelerinden ve Meslek Yüksekokulundan öğrenciler  iş dünyasında yerini almak üzere geleceğe uğurlandı.

 

Mezunlar geleceğe diplomanın yanında Girişimcilik Karnesi ile uğurlandı. Ahilik geleneklerinin de uygulandığı törende mezunlar şed kuşanırken Rektör Prof. Dr. Murat Yülek öğrencileri ile birlikte Seğmen oynadı.

 

Mezuniyet törenine ATO Başkanı Gürsel Baran, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkan Yrd. Dr. Veysel Murat Tuğrul katıldı.

Selamlama konuşması yapan Gürsel Baran, OSTİM Teknik Üniversitesinin güzel bir amaçla kurulduğunu ve bu zamana kadar güzel işlere imza attığını dile getirdi. Üniversiteyi hayata geçiren tüm sanayicilerimizi güçlü bir şekilde tebrik ettiğini belirten Baran, Ankara Ticaret Odası olarak iş birliği içinde olduğumuz OSTİM Teknik Üniversitesi mezunları tebrik ederek başarılar diledi.

Öğrencilerden Filistin Duyarlılığı

Mezuniyet töreninde öğrenciler, Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekmek için “Filistin özgür olduğunda, Dünya da mezun olacak!” – “Filistin bu sene mezun veremedi, Dünya sınıfta kaldı!” yazılı pankartlarla diplomalarını almak üzere sahneye çıktı.

 

OSTiMTECH ayrıcalığını hissedin, hissettirin

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, sanayinin, teknolojinin ve girişimcilik dünyasının üniversitesi olarak Türkiye’nin gelişmesinde aktif görev ve sorumluluk alabilecek bireyler yetiştirme hedefiyle çıktıkları yolda mezunları vermenin gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın ve ülkemizin ihtiyacı olan girişimci, yenilikçi ve değer üreten yeni nesil bir eğitim modeli ile iş piyasasının ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirmeye kendini adamış bir üniversite olduğuna dikkat çeken Yülek, 70 il ve 82 ülkeden 7500’ün üzerinde öğrenci ve 350’ye yakın akademik ve idari personeli ile faaliyetlerini sürdürdüklerini vurguladı. Murat Yülek konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Üniversitemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da yükselişini sürdürerek THE dünya üniversiteler sıralamasında çeşitli kategorilerde ilk 400’e girdi. Akademisyen ve öğrencilerimizin geliştirdiği projeler, üniversitemizin özgün araştırma ve inovasyon çabalarının bir yansıması olan patentli ürünlerimiz ve akademik yayınlarımız bilim ve teknoloji bayrağını devraldığımızın en önemli göstergelerindendir. Bu kapsamda toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Akademik ve proje odaklı faaliyetlerimizle birlikte sportif olarak da Okçuluk'tan, Kick-Boks'a, Basketbol'dan, Santranç'a kadar birçok farklı branşta öğrencilerimize destek sağlamakta ve farklı branşlarda olmak üzere bugüne kadar toplamda 18 Madalya ve 5 Kupa kazanma başarısı elde etmiş bulunmaktayız.

 

Bütün bunları icra ederken en önemli motivasyon kaynaklarımızdan birisi bulunduğumuz bölgedeki sanayi ekosisteminin içinde yer almamız.

Buradaki yerel başarı hikayelerinden ilham alarak, küresel bazda yeni hikâyeler oluşturabilecek, evrensel düşünen ve vizyon sahibi beşeri sermaye yetiştirmeyi stratejik bir hedef haline getirdik.

 

Bu hedefin bir kazanımı olarak bugün burada; mezunlarımızın sevincini paylaşmak ve mesleğinde yetkin öğrencimizi şerefle anlam ve çoklu değerler üretecekleri yerlere uğurlamak için bir aradayız.

 

Bu şeref tablosunun en önemli mimarları değerli öğretim elemanlarımız. İnsan yetiştirmenin en önemli sorumluluk olduğu günümüzde öğrencilerimizi, dünyanın her yerinde başarılara imza atacak ve gittikleri yerlere aydınlık götürecek yetenekler olarak yetiştirmeye gayret gösterdiniz. Onlara mesleklerinde yetkin hâle gelecekleri pratikleri öğretmenin yanı sıra, çağın becerilerine uygun olarak topluma karşı sorumluluk almayı, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı kazandırdınız.

 

Değerli mezunlarımız, Dört yıl önce dünya sizi bekliyor diyerek üniversitemize öğrenci olmaya davet ettiğimiz üniversitemizden bugün mezun oluyorsunuz. Bugün eğitim ve öğretim hayatınızın bir sürecini daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Hepinizi tebrik ediyorum. Geleceği kurgulama, girişimci bir ruha sahip olma, kadim kültürden beslenip evrensel bir erdemli birey olabilmenin özgüvenini kazanma yolculuğunda size rehberlik ettik. Artık yeni bir döneme giriyorsunuz. Paydaşlarımız olarak bundan sonra da sizlerle çok güçlü bir bağımız olacak ve gururla başarılarınıza şahitlik edeceğiz. Bulunacağınız ortamlarda farkındalık oluşturmak için yılmadan, sabır ve azimle çalışacağınızdan hiç şüphemiz olmayacak. Bu süreçte eğitimli bir değer ve yetenek olmanızın yanı sıra sosyal yönü gelişmiş ve olup bitenlere karşı farkındalığı yüksek bir birey olacağınıza inancımız tamdır. Çünkü ahilik geleneğinden ve ahlakından beslendiniz. Bundan dolayı zor işlere talip olun ki, bir hikayeniz olsun. Gittiğiniz her yere iyilik götürün, böylece değer üretin. Bugün “parlak ve saygın bir gelecek ile mesleki kariyerinizi keşfetmeye” gidiyorsunuz. Bundan sonra da sizinle hâldaş ve yoldaş olmaya devam edeceğiz. Sizi bekleyen dünyaya hoş geldiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

 

OSTİM her zaman yanınızda

OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, öğrencileri mezun etmekten duydukları heyecan ve gururu dile getirdi.

OSTİM’in 58 yılı aşan birikimiyle Ankara’nın sanayileşmesine damga vurduğunu hatırlatan Aydın, “OSTİM, sadece iş yerlerinden ibaret olmayan hayaller kurmuş, bu hayalleri; eğitim, teknoloji merkezleriyle ve 2017 yılından itibaren de 58 yılın arkasına üniversiteyi koyarak taçlandırdı.”

Mezunların her zaman OSTİM’in bir parçası olacağını vurgulayan Aydın, şu mesajları verdi: “Öğrencilerimizi sadece mezun edip bu kapıdan uğurlamak istemiyoruz. Onlar artık bizim evlatlarımız oldu. Onları her zaman bundan sonraki hayatlarında da bu okulun ve OSTİM’in bir parçası olarak hem izleyeceğiz, hem gözleyeceğiz hem de onlara hamilik yapmaya devam edeceğiz bu sözü vermek istiyorum. Bizim bütün kurumlarımızın kapıları sizlere açık olacak. Hayatınızdaki her tür sorun ve konuyla ilgili olarak bize müracaat edebilirsiniz.

OSTİM Teknik Üniversitesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, Ostim Teknopark, Kümelenmelerimiz ve firmalar her zaman yanınızda olacak. Bizim ilişkimiz sadece; öğrenci, hoca, okul ve okul yöneticisi ilişkisi değil. Sizleri evlatlarımız olarak kabul ettik. Ülkemizin istiklali ve istikbali için olmazsa olmaz üretimin parçası olan değerli kümelenmelerimiz, kümelenme başkanlarımıza da çok çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi size, sanayiye ve ülkemizin kurumlarına emanet ediyoruz. Dünyanın iyiliği için Türkiye, Türkiye’nin iyiliği için OSTİM”.

Genç Ahiler şed kuşandı

Törende başarıyla mezun olan öğrenciler, İş ve İnşaat Makineleri, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi, OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi ve Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi yöneticilerinin katılımıyla Ahi şedi kuşandı.

OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, bütün dünyanın örnek aldığı kümelenme organizasyonunun temelinin Ahiliğe dayandığını hatırlatarak, öğrencilere şunları söyledi: “Meslekte birlik, iş birliği güç birliği ve ortaklaşa rekabet kavramlarını içeren Ahilik organizasyonuyla biz bu topraklarda dünyanın bir numarası olduk. Bu değerleri kaybettik. Şimdi yeniden canlandırıp eski gücümüze kavuşmak için bu değerlerimiz çok önemli. Mesleğinizde bunu hakkederek çalışmalarınızın devamını diliyorum.”

Şed kuşanma hakkında

Ahilik kültüründe şed kuşanma mesleğe, sanata, zanaata, ustalığa verilen önemin bir göstergesi. Şed kuşanma bir nevi diploma. Çırağın, kalfanın, ustanın sadece   belli bir meslek zümresine değil, tüm insanlık âlemine hem meslekî hem de ahlâkî açıdan hizmet etme zamanının geldiğini belirten şed kuşanma merasimi yüzlerce yıllık Ahilik kültürünü belli bir disiplin içerisinde bir sonraki kuşağa aktarmanın somut yöntemiydi.

 

İlgili Resimler